<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Росія
16.01.2022 453

У Кремлі спростували причетність РФ до кібератак на держсайти України

Росія непричетна до атак на урядові сайти України.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю телеканалу CNN, витримку якого наводить видання Hill у Twitter.

За його словами, це "чергове бездоказове звинувачення" на адресу Москви.

"Ми бачили ці повідомлення. Ми не маємо до цього жодного стосунку. Росія не має жодного стосунку до цих кібератак", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що в ніч на 14 січня на Україну було здійснено серйозну кібератаку, внаслідок якої з ладу вийшли близько 70 урядових та регіональних сайтів. Фахівці спочатку припустили, що це справа кіберзлочинців з РФ. Мета хакерів – дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні, посіяти хаос та зневіру у суспільстві. Проте пізніше заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк заявив, що за кібератакою може стояти хакерське угруповання UNC1151, пов'язане з білоруською розвідкою.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кремлі спростували причетність РФ до кібератак на держсайти України 5.00 5 1
Політика / Росія
16.01.2022 453
Еще материалы раздела «Росія»