<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
17.01.2022 1042

В Україні вдвічі злетіли ціни на один з найпопулярніших овочів: скільки коштує

В Україні ціни на моркву ще напередодні новорічних свят почали стрімко зростати. Однак, вартість овоча продовжує рости.

Про це повідомляє EastFruit. Пише rbc.ua.

 

За словами експертів, ціни ростуть, адже у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви.

Ціни на моркву в Україні варіюються в межах 7-11 грн/кг залежно від якості, обсягу партії та регіону виробництва. Також від кінця грудня минулого року морква подорожчала у середньому на 19%.

Щобільше, внаслідок здорожчання сьогодні ціни на моркву в Україні в середньому у 2,2 раза вищі, ніж за аналогічний торішній період.

До того ж деякі фахівці вважають, що поточне здорожчання є тимчасовим, а більш активного зростання цін слід очікувати трохи ближче до кінця сезону.

Користь моркви

Морква позитивно впливає на зір. Зокрема, це можливо шляхом вмісту в ньому вітаміну А і каротину. Через нестачу цих речовин у людини може утворитися куряча сліпота та інші захворювання, пов’язані з очима.

Морква є незамінним помічником для людей, страждають від цукрового діабету. Пацієнтам з таким діагнозом рекомендують їсти варену моркву, бо в ній на 34 відсотки більше антиоксидантів.

У моркві є здатність оновлювати клітини нирок і печінки, очищаючи їх. У овоча є жовчогінну та сечогінну дію. Вона може виводити пісок із сечового міхура і нирок, що робить її відмінним профілактичним засобом проти жовчнокам’яної хвороби.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні вдвічі злетіли ціни на один з найпопулярніших овочів: скільки коштує 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
17.01.2022 1042
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»