<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.01.2022 1027

Що станеться з вами, якщо часто їсти банани

Банани займають третє місце в десятці найкорисніших фруктів в світі. Вони поживні, корисні і смачні, містять багато необхідних для організму поживних речовин.

Про користь бананів розповіла доктор із США Люсія Гарсія, пише Quora. Пише rbc.ua.

Банани зроблять вас щасливішими

За словами експерта, банани багаті триптофаном, який в організмі перетворюється на серотонін.

Серотонін може збільшити відчуття щастя і благополуччя і допомагає людям легко заснути.

Крім того, банани багаті пантотеновою кислотою, гормоном щастя в організмі, який знімає стрес, усуває проблеми і допомагає відчувати себе щасливими і задоволеними.

Тому в багатьох країнах банани також називають "щасливими фруктами".

Чи можуть банани підвищувати рівень цукру в крові?

За словами лікаря, банан середньої довжини містить 14 грамів цукру і 6 грамів крохмалю, але глікемічний індекс бананів невисокий. Помірне вживання бананів не підвищить рівень цукру в крові.

Банани багаті харчовими волокнами. Один банан середньої довжини може забезпечити близько 3 грамів харчових волокон, які можуть прискорити перистальтику шлунково-кишкового тракту і вивести токсини і сміття.

Також фрукт багатий калієм і магнієм - незамінними мікроелементами для організму. Банан середнього розміру містить 420 мг калію і 32 мг магнію.

Банани містять флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що регулюють імунну систему і уповільнюють процес старіння організму.

"З'їдання 2-3 бананів в день не зробить вас товстим... 2-3 банани можуть забезпечити достатньо енергії для 2 годин енергійних вправ. Не дивно, що багато відомих спортсменів віддають перевагу бананам", - підсумувала лікар.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що станеться з вами, якщо часто їсти банани 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.01.2022 1027
Еще материалы раздела «Суспільство»