<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.01.2022 495

"Омікрон" - не останній. Вчені попередили про появу нових штамів COVID-19

Американські вчені попереджають, що стрімке поширення штаму "Омікрон" практично гарантує, що це не остання версія коронавірусу, з якою зіткнеться світ. Вони запевнили, що нові варіанти COVID-19 продовжуватимуть з'являтись.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

"Чим швидше поширюється "Омікрон", тим більше можливостей для мутацій, які потенційно призводять до більшої кількості варіантів", - пояснив Леонардо Мартінес, епідеміолог інфекційних захворювань Бостонського університету.

Експерти заявляють, що кожна інфекція дає вірусу шанс мутувати, і "Омікрон", у порівнянні зі своїми попередниками, поширюється набагато швидше.

"Легкість, з якою він поширюється, збільшує ймовірність того, що вірус збережеться серед людей з ослабленою імунною системою, що дає йому більше часу для розвитку потужних мутацій", - зазначають вчені.

Фахівці наголошують на необхідності продовження заходів громадської охорони здоров'я.

Зокрема, мова йде про вакцинацію, носіння масок для стримування появи нових штамів.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Омікрон" - не останній. Вчені попередили про появу нових штамів COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.01.2022 495
Еще материалы раздела «Суспільство»