<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
18.01.2022 509

"Гарантії безпеки". Нові контакти можуть пройти найближчими днями, - Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що нові контакти із Заходом щодо так званих "гарантій безпеки". Можуть пройти найближчими днями. Зокрема, Москва чекає відповіді від США і країн НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "РИА Новости".

"Ми твердо розраховуємо на обіцяні нам конкретні відповіді на ті проекти документів, які Росія передала США і членам НАТО. Є підстави вважати, що цими днями пройдуть деякі контакти на цю тему", - заявив Лавров.

Нагадаємо, минулого тижня пройшла серія переговорів між Росією, США і НАТО щодо "гарантій безпеки". На них Москва вимагала відмовитися від подальшого розширення НАТО (в тому числі за рахунок України), а також відвести озброєння.

При цьому російська сторона вважає, що Москва повинна домовитися із Заходом, в іншому випадку можливий сценарій, який призведе до "катастрофічних наслідків".

У той же час США і НАТО заявили, що Росія не має права голосу в питаннях розширення військового альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Гарантії безпеки". Нові контакти можуть пройти найближчими днями, - Лавров 5.00 5 1
Політика / Світ
18.01.2022 509
Еще материалы раздела «Світ»