<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
17.01.2022 4037

Міноборони спростить військовий облік жінок і чоловіків

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пообіцяла, що у 2022 році триватиме перехідний період постановки на військовий облік, штрафи поки що не вводитимуть, а процес спростять як для жінок, так і для чоловіків.

Про це вона написала у Facebook.

"Штрафів протягом 2022 року не буде. Опрацьовується питання спрощення всіх процедур постановки на облік – як чоловіків, так і жінок. "Цифровізація" тих процесів, які можна перевести в онлайн", – повідомила Маляр.

Вона додала, що "наразі жінкам не потрібно йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати)".

Заступниця міністра оборони повідомила, що про зміни Міноборони повідомить додатково: зараз вивчається питання пріоритетності професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями.

На уточнювальне запитання читача, "чому не зробити відразу нормально?", Маляр відповіла, що "багато законів для реалізації вимагають створення додаткових підзаконних нормативних актів".

За її словами, "це процес і робота великої кількості людей, а також кількох силових відомств", яким потрібно час все узгодити.

"У законах все неможливо передбачити", – заявила заступниця міністра оборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони спростить військовий облік жінок і чоловіків 5.00 5 1
Політика / Україна
17.01.2022 4037
Еще материалы раздела «Україна»