НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.01.2022 593

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, що робити при переохолодженні

Які засоби допоможуть швидко зігрітися, а чого робити категорично не можна, якщо ви замерзли? Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, з чого найкраще розпочати, якщо ви дуже замерзли.

Переохолодження – це не та ситуація, коли ви всього лише здригались і змогли вдома швидко зігрітися. Доктор Комаровський розповів про самодопомогу в екстремальних випадках, коли ви справді замерзли.

«Симптоми загального переохолодження – це почуття холоду, блідість та сухість шкірних покривів. Дуже часто в людини помітні розлади мови та координації, запаморочення, озноб, слабкість та сонливість, – пояснив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Коли ви при переохолодженні вимірюєте температуру тіла, вона часто нижча за 36 градусів».

Якщо ви помітили ці симптоми – якнайшвидше знайдіть те місце, де тепло. Звичайно, найкращий варіант – одразу піти додому. Потім негайно переодягніться в сухий та теплий одяг. У такому стані дуже важливо зігрітися, тому закутуйтесь в пледи та ковдри. Що більше шарів речей на вас, то краще.

«Найпростіший спосіб – залізти під ковдру разом із близькою людиною, яка зігріває вас теплом власного тіла», – сказав доктор Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна».

Також можна використовувати теплі компреси, що зігрівають. Але дуже важливо: саме теплі та в жодному разі не гарячі. Бажано, щоб це визначила інша людина, тому що при замерзанні пальців знижується чутливість, і вам здаватиметься, що компрес негарячий.

При переохолодженні також потрібно випити щось тепле (не гаряче).

Але запам'ятайте, при переохолодженні категорично не можна:

– зігріватись біля джерел відкритого вогню,

– розтирати замерзлу шкіру,

– вживати алкоголь.

Як тільки ви зігрієтесь, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, що робити при переохолодженні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.01.2022 593
Еще материалы раздела «Суспільство»