НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.01.2022 610

Мороз, ожеледиця та коливання температури: якою буде погода в Україні до кінця тижня

Синоптик Наталія Птуха прогнозує в Україні мороз до -13°. За її словами, після Водохреща в Україні трохи потеплішає, а на вихідних знову почнеться похолодання.

До кінця тижня українців чекають температурні "гойдалки". На Водохреща посиляться морози, потім трохи потеплішає, а на вихідних знову повернеться "мінус".

Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, повідомляє "Обозреватель".

За її словами, з 19 січня на територію України впливатиме поле підвищеного тиску. Тому погода стане спокійнішою, вітер поступово вщухне. Буде переважно без опадів, а вранці навіть можливі прояснення. При цьому температура трохи знизиться.

"В цілому по Україні матимемо -5 ... -10 градусів, на півночі та сході до -13 градусів. У денні години 0 ... -5 градусів. У Західній і південній частині України вночі буде -2 ... -7 градусів, а вдень близько 0. На дорогах зберігатиметься ожеледиця", - розповіла синоптик.

Погода на Водохреща в Києві

За словами Наталії Птухи, в Києві 19 січня вночі буде -4... -6 градусів морозу, а в денні години -1... -3 градуси.

Погода на Водохреща у Львові

У Львові буде погода переважно без опадів. Буде мороз. Вночі -3... -4 градуси, вдень 0... -2 градуси.

Погода на Водохреща в Харкові

У Харкові, за даними синоптика, буде трохи прохолодніше. Вдень і вночі там буде -8 ... -9 градусів. Буде переважно хмарно, а вночі можливий невеликий сніжок.

"Наприкінці тижня в Україні через проходження атмосферного фронту знову будуть коливання температури", - каже синоптик.

За її даними, 20 січня є тенденція до підвищення температури, хоч і не сильного.

"Наприклад, вночі очікується 0 ... -6 градусів, вдень -1 ... +3 градуси, на півдні до +5 градусів. На сході та північному сході країни температура опуститься до нічних показників -6... -12 градусів, вдень 0... -6 градусів", - розповіла вона.

А на вихідних стовпчики термометрів в Україні знову почнуть знижуватися, проте похолодання буде "не різким, а помірним".

"Повертається невеликий мороз, він буде і вдень, і вночі. Наприклад, у Києві вночі очікується -3... -5 градусів, вдень -1... -3 градуси", - сказала Наталія Птуха.

Нагадаємо, згідно з даними Укргідрометцентру, в найближчі кілька днів в Україні поступово холоднішатиме. Максимально стовпчики термометрів опустяться на Водохреща, 19 січня, коли вночі температура буде до -10°. Потім почнеться невелике потепління.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мороз, ожеледиця та коливання температури: якою буде погода в Україні до кінця тижня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.01.2022 610
Еще материалы раздела «Суспільство»