<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Світ
19.01.2022 470

США надасть Україні летальну зброю

Летальну зброю для українського війська планують надати США. Вона потрібна нам для захисту від можливого вторгнення Росії. Про потреби Збройних сил делегація американських сенаторів говорила із президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Олексієм Резніковим. До Києва прибули представники і від демократів, і від республіканців.

«Ми вже надали ракети «Джавелін». Військової допомоги побільшає, як я розумію. Цього тижня очікується літак,  можливо навіть завтра, – з додатковим армійським устаткуванням, боєприпасами тощо», – розповів Роб Портман, сенатор від республіканської партії США.

Сенатори запевнили: розглядають можливість запровадження персональних жорстких санкцій проти вищого керівництва Росії, зокрема, Володимира Путіна. Також Вашингтон не виключає повну зупинку газогону «Північний потік-2». Сертифікацію проєкту уже призупинив Берлін – про це заявила в Києві міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок і наголосила: її країна – за розв’язання конфлікту дипломатичним шляхом.

Загалом підтримати Україну, окрім делегації зі США та Німеччини, приїхали також міністри закордонних справ Канади та Франції – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Напередодні канадське видання Global News повідомило: Оттава спрямувала до України спецпризначенців. Група елітних силовиків тут, аби допомогти стримати російську агресію.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
США надасть Україні летальну зброю 5.00 5 1
Політика / Світ
19.01.2022 470
Еще материалы раздела «Світ»