<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.01.2022 484

В Україні хліб включать до списку продуктів із держрегульованими цінами

Кабмін планує включити пшеничний хліб до переліку товарів, які мають суттєву соціальну значущість, та поширити на обмеження націнки у роздрібній торгівлі рівнем 10%.

Розгляд постанови відкладено на тиждень, повідомили на засідання уряду 19 січня.

Документ передбачає, що виробники пшеничного хліба зможуть купувати газ на біржі, який приватні виробники зобов'язані продавати за собівартістю + 24%.

Зазначається, що, починаючи з 2021 року, середня споживча ціна на хліб пшеничний із борошна вищого ґатунку зросла на 23,8% (+6,4 грн), на хліб пшеничний із борошна 1 ґатунку - на 22,9% (+4, 9 грн) (грудень 2021 року до грудня 2020 року). За цей період також зросла ціна на природний газ для промислових споживачів - майже у 6 разів. Така ситуація зберігається і цьогоріч.

У структурі ціни хліба питома вага вартості газу у січні 2022 року становила 20%.

Тому планується державне регулювання ціноутворення у сфері роздрібної торгівлі на хліб пшеничний з метою запобігання зловживанню суб'єктами господарювання своїм становищем та доступністю для населення цієї продукції, а також можливості виробникам хліба закуповувати газ на пільгових умовах.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні хліб включать до списку продуктів із держрегульованими цінами 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.01.2022 484
Еще материалы раздела «Економіка»