<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2022 636

Блінкен обіцяє Україні нову оборонну допомогу у найближчі тижні

Сполучені Штати планують здійснити нові поставки допомоги Україні у сфері безпеки й оборони впродовж ближчих тижнів, а в разі нової агресії Росії ця підтримка буде збільшена.

Про це заявив у середу під час пресконференції в Києві державний секретар США Ентоні Блінкен, передає кореспондент Укрінформу.

«Поставки (оборонної допомоги – ред.) продовжуються, останні відбулися впродовж минулих кількох тижнів, і ще більше заплановано на ближчі тижні»,- сказав глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він підкреслив, що процес допомоги Україні у сфері оборони «відбувається на постійній основі». За його словами, лише протягом останнього року Сполучені Штати надали Україні більше допомоги, ніж у будь-який момент з 2014 року.

«Якщо Росія проявить будь-які агресивні наміри, відновить свою агресію та вторгнеться в Україну, ми забезпечимо додаткові матеріали – крім того, що вже в роботі», - зауважив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня США відправили в Україну останній транш додаткової оборонної підтримки на загальну суму $60 мільйонів, затвердженої в вересні президентом Байденом під час візиту президента Зеленського до Вашингтона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Блінкен обіцяє Україні нову оборонну допомогу у найближчі тижні 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2022 636
Еще материалы раздела «Україна»