<
НОВИНИ ДНЯ: Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримкивсі новини дня
Політика
Світ
20.01.2022 646

Байден підписав меморандум про посилення кібербезпеки США

Президент США Джо Байден у середу підписав меморандум, спрямований на посилення кібербезпеки у державному секторі Сполучених Штатів, передусім систем критично важливої інфраструктури й оборонної сфери.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передає Укрінформ.

«Кібербезпека є імперативом національної та економічної безпеки для адміністрації Байдена, і ми приділяємо цьому пріоритетну увагу», - підкреслюється в документі.

При цьому повідомляється, що активні зусилля наразі докладаються для посилення кібербезпеки в секторах критично важливої інфраструктури США – системах електропостачання й трубопроводів. Для початку там будуть запроваджені нові критерії кіберзахисту серед 150 комунальних підприємств, які обслуговують 90 мільйонів американців.

В уряді підкреслили, що продовжать взаємодіяти з приватним сектором для підтримання належного рівня безпеки у сфері комунікацій та передачі інформації.

Крім того, меморандум передбачає застосування додаткових заходів захисту від уже відомих загроз у державних установах. «Це покращить здатність уряду виявляти, розуміти та зменшувати кіберризики в усіх системах національної безпеки», - зауважили в Білому домі.

«На міжнародному рівні адміністрація Байдена згуртувала країни G7, щоб притягнути до відповідальності тих, хто приховує злочинців-здирників», - зазначається в повідомленні. Крім того, США ініціювали оновлення кіберполітики, згуртували союзників у боротьбі з кіберзлочинністю, у питаннях вдосконалення законодавств, співпраці правоохоронних органів, а також припинення незаконного використання криптовалюти.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена неодноразово заявляла про наміри застосовувати широкий інструментарій для агресивного реагування на зовнішні кібератаки. Зокрема, йшлося про превентивні заходи захисту, впровадження інновацій, дипломатію та спеціальні контроперації в кіберпросторі, про які не оголошуватимуться публічно. Водночас США разом з Великою Британією надають безпосередню допомогу України для посилення кіберзахисту її критично важливої інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден підписав меморандум про посилення кібербезпеки США 5.00 5 1
Політика / Світ
20.01.2022 646
Еще материалы раздела «Світ»