НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2022 702

Бундесвер не розглядає участі у гіпотетичній російсько-українській війні

Німецьке оборонне відомство не розглядає планів щодо своєї імовірної участі в рамках НАТО в разі воєнної агресії Росії проти України.

Про це заявив речник Міноборони ФРН Крістіан Тільс на брифінгу 19 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Воєнних планів наразі немає», - заявив Тільс, назвавши запитання журналіста щодо можливості того, що німецькі солдати можуть бути задіяні в рамках НАТО у випадку озброєного конфлікту між Росією і Україною, «вкрай гіпотетичним».

«Немає підстав думати про такі сценарії», - ствердив речник.

Щодо можливості зміни позиції в питанні постачання «летальної» зброї Україні, він відповів негативно.

«Ми підтримуємо Україну гуманітарними засобами», - заявив Тільс, згадавши спорудження польового шпиталю на сході України, надання санітарних матеріалів і лікування важкопоранених українських солдатів у шпиталях Бундесверу.

Він також підтвердив, що британські королівські ВПС не зверталися зі запитом на проліт їх літаків, які доставили в Україну партію озброєнь.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що два британські вантажні літаки C-17, які доправили до України легку протитанкову зброю, були змушені облітати територію Німеччини через позицію Берліна щодо постачання зброї Україні.

Німеччина не відхиляла дозвіл на проліт літаків британських ВПС з оборонною зброєю для України, оскільки не отримувала відповідного запиту, повідомили Укрінформу в Міноборони ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт заявила, що не вважає за потрібне пов’язувати питання деескалації навколо України з питанням газопроводу «Північний потік-2».

«Ми не повинні втягувати проєкт у цей конфлікт. Ми маємо вирішити його за допомогою переговорних форматів, наразі є така можливість, мусимо її використати, а не намагатися вирішити конфлікт за допомогою проєктів, які взагалі не мають до цього жодного відношення», – зазначила Ламбрехт.

Вона не відповіла на запитання кореспондента щодо того, що в грудні, невдовзі після свого призначення на посаду, заявляла про необхідність посилення санкцій, зокрема проти найближчого оточення Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бундесвер не розглядає участі у гіпотетичній російсько-українській війні 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2022 702
Еще материалы раздела «Україна»