<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
20.01.2022 740

«Ранок з Україною»: фінансовий радник розповів, як вберегтись від непередбачуваних витрат

Українці часто купують в магазинах більше, ніж планували. Гроші витрачаються через суперечливі акції та знижки. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучі Григорій Герман і Марія Мельник з’ясували, які прості кроки вбережуть вас від непотрібного мотлоху та допоможуть залишити гаманець цілим.

UTP-190122-SUJ-LAJFHAKY-VID-TRANZHYRSTVA.mp4_20.01.22

Більшість українців позапланово купують продукти, речі зі знижками або акціями. Тобто ведуться на банальні гачки маркетологів. Спеціалісти ж запевнюють – всього 3 прості лайфхаки допоможуть вам правильно підійти до наповнення корзини.

Перша порада – не йти за покупками в емоційному стані.

«Коли ви засмучені або ж навпаки – у піднесеному стані – не зможете раціонально обрати необхідні речі. Тоді, як правило, купуєте все, що може вас заспокоїти», – коментує фінансовий радник Олексій Єленков у програмі «Ранок з Україною».

Лайфхак №2 – розраховуватись за покупки готівкою. За словами експерта – рахуючи готівку, ви краще контролюватимете свій бюджет і дотримуватиметесь фінансового плану.

Глобальні покупки, наприклад, оновлення гардеробу, бажано робити через паузу. Обрати речі та взяти час на розмірковування – переспати з думками про обрані речі і вже тоді вирішувати.

«Те ж саме можна робити і з продуктами. Наповнивши кошик, не йти до каси, а зробити коло по супермаркету та проаналізувати те, що ви набрали», – радить експерт.

Такі прості на перший погляд поради і зможуть вберегти вас від імпульсивних покупок.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: фінансовий радник розповів, як вберегтись від непередбачуваних витрат 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
20.01.2022 740
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»