<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.01.2022 488

Нацбанк прогнозує підвищення комунальних тарифів

Національний банк вказав на необхідність підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги через збільшення світових цін на енергоносії.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Регулятор вказав, що минулорічні рішення уряду щодо фіксації тарифів на газ для населення та виробників тепла сприяли сповільненню інфляцію, але цього року тарифи на житлово-комунальні послуги "потребуватимить поступової корекції".

"Одномоментне приведення тарифів на ЖКП до економічно обґрунтованих рівнів усуне дисбаланси в енергетичному секторі, однак створить значний інфляційний тиск та призведе до погіршення очікувань. Натомість відтермінування рішень щодо тарифів на ЖКП акумулюватиме квазіфіскальні дисбаланси й ціновий тиск у майбутньому", - попередив НБУ.

Збільшення тарифів є одним з ключових ризиків для інфляції у 2022 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк прогнозує підвищення комунальних тарифів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.01.2022 488
Еще материалы раздела «Економіка»