<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2022 573

У разі вторгнення в Україну. ЄС заявив про готовність введення санкцій проти Росії

Голова Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн заявила, що ЄС готовий ввести санкції проти Росії. Це станеться у випадку її подальшого вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на її заяву під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

За її словами, Європа зробить усе, щоб не допустити подальшої агресії проти України та інших держав континенту.

"Ми підтверджуємо нашу солідарність і з Україною, і з нашими європейськими партнерами, яким загрожує Росія. Безумовно, ми будемо відстоювати фундаментальний принцип, що Україна має право на власні рішення, як суверенна держава", - наголосила фон дер Ляйєн.

Своєю чергою вона виступила за діалог з Росією, щоб конфлікт вирішувався структурами, які були створені для цієї мети.

"Але, якщо ситуація загостриться, якщо буде будь-яка подальша атака на територіальну цілісність України, ми відповідатимемо масивними економічними та фінансовими санкціями", - підкреслила голова ЄК.

Разом з тим, вона зазначила, що Європейський Союз залишається найбільшим торговельним партнером для Росії, як і найбільшим інвестором.

"Ці торговельні відносини є важливими для нас. Але вони набагато важливіші для Росії. Ми сподіваємося, що нова атака (проти України - ред.) не відбудеться. Але, якщо це станеться, ми готові", - резюмувала президент Єврокомісії.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков наголосив на важливості вводити санкції проти РФ до її нового можливого наступу в Україну. Оскільки вторгнення Росії матиме катастрофічні наслідки, зокрема, нестиме за собою багато крові та мільйони біженців.

Оценка материала:

5.00 / 1
У разі вторгнення в Україну. ЄС заявив про готовність введення санкцій проти Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
21.01.2022 573
Еще материалы раздела «Україна»