<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.01.2022 782

Нафтогаз переведе ТЕЦ на біопаливо

Компанія Нафтогаз Тепло планує закуповувати біосировину для скорочення споживання газу.

Про це повідомив голова компанії Віталій Михаїл, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, для виробництва тепла використовуватимуть тирсу, солому або спеціально перероблене сміття.

Він додав, що обговорюється можливість об'єднання зусиль з іншою "дочкою" НАК – ДК Нафтогаз України, яка забезпечує газ населенням.

Михаїл оцінює обсяг залучення фінансування для модернізації ТЕЦ, приблизно, $900 млн і основним співінвестором буде НАК.

Він уточнив, що загальна встановлена потужність ТЕЦ - 652 МВт, але фактично використовуються лише 110 МВт, тому "потужності надлишкові, обладнання старе".

Також чиновник розповів, що кожна станція має майданчики для розміщення сонячних і вітряних електростанцій та можливості їх підключення після повної модернізації.

Він додав, що в один момент компанія не зможе відмовитися від споживання метану, оскільки резервні та балансувальні потужності планують використати газопоршневі двигуни.

"Якщо говорити про Green Deal, "зелений перехід", то вже зараз знаємо, що ці двигуни можуть працювати на водні. Тому остаточна точка нашого плану - виробництво на наших потужностях "зеленого" водню і використання його як пального для цих двигунів", - наголосив Михаїл.

Вже визначено пілотні ТЕЦ для модернізації, резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нафтогаз переведе ТЕЦ на біопаливо 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.01.2022 782
Еще материалы раздела «Економіка»