<
НОВИНИ ДНЯ: Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуваннямвсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2022 470

Чехія готова надати Україні зброю та військове обладнання, - міністр оборони

Новий уряд Чехії готовий допомогти Україні на тлі загрози російського вторгнення. Та може надати або продати Києву необхідну зброю та військове обладнання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Чехії Яну Чернохову в інтерв’ю Hospodarske noviny

Вона уточнила, що в урядовій коаліції, яка складається з п’яти партій, є консенсус.

"Я не можу говорити від імені інших міністрів, але я багато консультуюся з міністром закордонних справ Яном Ліпавським, і наші погляди на допомогу Україні збігаються", - заявила Чернохова.

Разом з тим, за її словами, Київ має окреслити перелік необхідного йому озброєння та обладнання.

Однак, міністр зазначила, що постачання зброї Празі необхідно буде узгодити з країнами Вишеградської четвірки (Польща, Словаччина, Угорщина) або з Німеччиною, Австрією або країнами Балтії.

"Чехія історично, політично та союзницьки - на боці України. Якщо Україні буде потрібно, ми спробуємо допомогти", - резюмувала Чернохова.

Нагадаємо, міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що країна готова передати Україні ще більше зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чехія готова надати Україні зброю та військове обладнання, - міністр оборони 5.00 5 1
Політика / Україна
21.01.2022 470
Еще материалы раздела «Україна»