НОВИНИ ДНЯ: Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українцівсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2022 580

Байден попередив Росію: будь-яке порушення кордону України вважатимемо вторгненням

Президент Сполучених Штатів Джо Байден попередив Росію щодо нападу на Україну. Він підкреслив, що будь-яке порушення кордону України буде вважатися вторгненням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляція.

"Якщо будь-які мобілізовані російські підрозділи перетнуть український кордон, це буде вторгненням, яке буде зустрінуте жорсткою і скоординованою економічною відповіддю, яку я детально обговорив з нашими союзниками. ... Якщо Путін зробить цей вибір, Росія заплатить важку ціну", - заявив він.

При цьому він підкреслив, що вторгнення також буде вважатися наявність "маленьких зелених чоловічків у формі" - російських солдатів, які не носять російську форму.

Зазначимо, вчора Байден пообіцяв серйозні економічні наслідки для Росії, якщо президент РФ Володимир Путін зважиться на вторгнення в Україну. Але припустив, що західні країни не розуміють, що робити, якщо відбудеться "незначне вторгнення",

"Це залежить від того, що вона робить. Одна справа, якщо це буде незначне вторгнення, і тоді в підсумку ми будемо сперечатися про те, що робити і чого не робити", - заявив Байден.

Нагадаємо, вчора Байден пригрозив Росії небаченими санкціями за напад на Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден попередив Росію: будь-яке порушення кордону України вважатимемо вторгненням 5.00 5 2
Політика / Україна
21.01.2022 580
Еще материалы раздела «Україна»