<
НОВИНИ ДНЯ: Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
21.01.2022 882

Депозити після рішення НБУ зростатимуть – аналітик

Національний банк України прийняв рішення підвищити облікову ставку з 21 січня з 9% до 10%. Облікова ставка НБУ - це орієнтир вартості грошей, який, серед іншого, впливає і на банківські ставки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як наголошується в матеріалі, по суті, облікова ставка, це ціна, за якою Нацбанк кредитує інші банки, впливаючи через цей інструмент на ціни. Якщо ставка висока, то і кредити дорогі, а тому населення і бізнес воліють їх не брати, а накопичувати.

Чи буде прямий вплив облікової ставки на ставки банків за кредитами і депозитами - питання неоднозначне. У НБУ запевняють, що цей інструмент працює, що видно за підсумками минулого року, коли ставки також підвищувалися.

Фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків вказує, що ставки за депозитами дещо зросли в останньому кварталі 2021 року і продовжать рости в цьому році. Але проти цього грає серйозний фактор - дуже висока ліквідність банківської системи. "Люди продовжують тримати гроші в банках навіть при поточних відсотках", - говорить він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Депозити після рішення НБУ зростатимуть – аналітик 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
21.01.2022 882
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»