<
НОВИНИ ДНЯ: Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2022 829

Британія попередила Росію: українці будуть битися, вас чекає новий Афганістан і Чечня

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс зробила заяву на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Україна буде чинити опір Росії в разі вторгнення - і Кремль отримає війну, порівнянну з кампаніями в Афганістані або Чечні.

Про це вона заявила в сіднейському Lowy Institute, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт уряду Британії.

За її словами, Кремль не вивчив уроки історії. Трасс зазначила, що Україна - горда країна з тривалою історією. Вона неодноразово стикалася з вторгненнями, починаючи з монголо-татарського, пережила Голодомор - і рівень її опору високий.

"Якщо їм доведеться, українці будуть битися, щоб захистити свою країну. Вторгнення засмокче в жахливе болото, яке ми знаємо по радянській війні в Афганістані або конфлікті в Чечні", - сказала вона.

Глава МЗС Британії вважає, що в РФ мріють відновити Радянський Союз або щось на зразок "великої Росії".

Нагадаємо, Британія відправила Україні військових і 2000 одиниць озброєння.

Крім того, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що країна готова передати Україні ще більше зброї.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія попередила Росію: українці будуть битися, вас чекає новий Афганістан і Чечня 5.00 5 2
Політика / Україна
22.01.2022 829
Еще материалы раздела «Україна»