<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.01.2022 442

МВФ кредитуватиме боротьбу із змінами клімату

МВФ планує створити фонд на 50 млрд доларів, щоб кредитувати країни в боротьбі із кліматичними змінами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, гроші зможуть отримати країни, що розвиваються, з низьким рівнем доходу і країни із середнім рівнем доходу з ВВП на душу населення менше 12 тисяч доларів на рік, зокрема Україна, де ВВП на душу населення у 2020 році був понад 3,7 тисячі доларів.

Фонд планують запустити до кінця року. До нього можуть увійти близько 75% країн МВФ.

Рішення з виділення коштів для кожної країни прийматимуть окремо, з огляду на боргову політику країн і їхню стабільність під час проведення структурних змін.

Траст фінансуватимуть багатші країни, які направляють в МВФ свої резерви заради "бідніших" країн. Фонд муситиме мобілізувати 50 млрд доларів, аби впоратися із прогнозованим попитом.

Фонд має на меті вирішити довгострокові проблеми в економічній стабільності, зокрема це зміна клімату, готовність до пандемії та можливості цифровізації.

В МВФ пояснили, що суму грошей, яку в трасту може позичити будь-яка країна, обмежать 150% квоти від МВФ для країни, але не більш ніж 1,4 млрд доларів.

Для повернення грошей пропонують надати країнам 20 років, тоді як погашати позику, за винятком виплати відсотків, країни мають почати через 10 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ кредитуватиме боротьбу із змінами клімату 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.01.2022 442
Еще материалы раздела «Економіка»