<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2022 546

Україна візьме участь у розробці Стратегічної концепції НАТО до 2030

Північноатлантичний альянс (НАТО) запросив Україну приєднатися до формування стратегічної концепції Альянсу до 2030 року. Київ підготує свої пропозиції, засновані на досвіді боротьби з російською агресією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на урядовий портал.

Повідомляється, що оновлена Стратегічна концепція дасть розуміння політики НАТО на наступне десятиліття, зокрема, співпраці з країнами-аспірантами.

"Пропозиції України до концепту базуватимуться на досвіді протистояння гібридній агресії протягом останніх 7 років. Країни Північноатлантичного альянсу вже сказали чітке "ні" агресору на його ультиматуми щодо розширення НАТО. Сподіваємося, що нова концепція дасть стратегічну ясність у відносинах Україна-НАТО до 2030 року. Ми хотіли б бачити рішучу прихильність політиці відкритих дверей НАТО і посиленню східного флангу Альянсу", - зазначила віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна візьме участь у розробці Стратегічної концепції НАТО до 2030 5.00 5 1
Політика / Україна
21.01.2022 546
Еще материалы раздела «Україна»