<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
21.01.2022 477

Столтенберга просять залишитися генсеком НАТО, його повноваження закінчуються восени

Провідні країни НАТО, серед яких США і Німеччина, просять чинного генсека Єнса Столтенберга залишитися на більш тривалий термін. Нинішні повноваження закінчуються у вересні 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на норвезьке видання Verdens Gang.

За даними видання, низка провідних країн НАТО просить Столтенберга залишитися генеральним секретарем навіть після закінчення його повноважень 1 жовтня 2022 року. США і Німеччина вже зверталися до нього з таким проханням.

Також Verdens Gang зазначає, що дану інформацію підвели в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Відзначимо, в грудні минулого року Столтенберг заявив, що претендує на посаду голови Центрального банку Норвегії. При цьому якщо оберуть його кандидатуру, то він не зможе приступити до роботи, поки не закінчиться його мандат в НАТО.

"Погодитися з новим генеральним секретарем для 30 країн-членів завжди проблематично, і це може бути тим, на що вони зараз не хочуть витрачати внутрішню політичну енергію. Можливо, простіше умовити Столтенберга ще побути генсеком НАТО якийсь час", - зазначив глава норвезької дослідницької групи NUPI з питань безпеки і оборони Карстен Фрііс.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберга просять залишитися генсеком НАТО, його повноваження закінчуються восени 5.00 5 1
Політика / Світ
21.01.2022 477
Еще материалы раздела «Світ»