<
НОВИНИ ДНЯ: Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкоювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.01.2022 38530

На Україну йдуть снігопади та хуртовини з Атлантики: синоптик назвав дату

У другу половину січня практично по всій території України пануватиме снігова та морозна погода.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє “Телеграф”.

У зв'язку із впливом малорухливого балтійського циклону Ida, найближчими днями, аж до 23 січня, Україну накриє снігом, температура повітря буде мінусовою.

Сильних штормових вітрів, які лютували в країні в середині місяця, не очікується, але оскільки прогнозуються значні опади у вигляді снігу, а також мінусові температури – буде зберігатися ожеледиця на дорогах. Це може призвести до труднощів пересування транспорту.

Після 23 січня з південного сходу потроху почне поширюватися улоговина Чорноморського циклону, через що розпочнеться новий період снігопаду та хуртовин. Останні п'ять днів місяця, 27-31 січня, відновиться циклонічна діяльність з Атлантики, тому опади у вигляді снігу також будуть.

Синоптик зазначає, що у другій половині січня українці зможуть нарешті відчути справжню снігову зиму. Особливо помітною надбавка снігу буде у західних областях, у Карпатах та на південному сході країни. При цьому значних відлиг та дощів не прогнозується.

Оценка материала:

3.00 / 4
На Україну йдуть снігопади та хуртовини з Атлантики: синоптик назвав дату 3.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
22.01.2022 38530
Еще материалы раздела «Суспільство»