<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024всі новини дня
Політика
Україна
23.01.2022 4893

Готовність українців захищатися надзвичайно висока – експерт

Згідно з соціологічних опитувань, готовність українців захищатися надзвичайно висока.

Про це заявив виконавчий директор Міжнародного центру оборони та безпеки, керівник програми «Стійка Україна» Дмитро Теперік в інтерв'ю АрміяInform, передає Укрінформ,

"Україна нині активно вивчає досвід у естонців, литовців чи поляків, як організовувати територіальну оборону. І в українських громадян є велика мотивація захищати країну. З соціологічних опитувань та даних, які ми нещодавно провели у ... 8 українських містах (Харків, Суми, Дніпро, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Миколаїв та Одеса - ред.), я знаю, що бажання захищати Україну є надзвичайно сильним. Звичайно існують певні регіональні відмінності, але в цілому ця воля захищати країну присутня як ніколи", - сказав Теперік.

Він зазначив, що територіальна оборона є одним із ключових елементів національної безпеки — до чого можуть долучитися громадяни України на місцях. Адже йдеться про захист свого дому, тож мотивація вступати до лав тероборони набагато сильніша.

"Для регіонів, що межують з Росією, та регіонів поблизу окупованих територій, для забезпечення практичної безпеки територіальна оборона дуже важлива", - наголосив Теперік.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня набув чинності Закон «Про основи національного спротиву». Ним визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Оценка материала:

3.00 / 4
Готовність українців захищатися надзвичайно висока – експерт 3.00 5 4
Політика / Україна
23.01.2022 4893
Еще материалы раздела «Україна»