<
НОВИНИ ДНЯ: Суд заборонив діяльність в Україні проросійської партії СПАС: чим вона відома  Картопляна запіканка з сиром і часником: дуже простий рецепт  Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавствівсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2022 892

На Банковій відреагували на дані про переворот

До інформації про те, що Кремль планує привести до влади в Україні проросійський уряд на чолі з екс-нардепом Євгеном Мураєвим слід серйозно поставитися.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Reuters.

Він розповів агентству, що серед українців є сумніви, чи не був би Мураєв "надто смішною фігурою", обраною Кремлем для того, щоб очолити Україну.

Водночас, Подоляк наголосив, що раніше Росія вже підтримувала "другорядних фігур" на керівних посадах в окупованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Тому "потрібно якнайсерйозніше поставитися до цієї інформації", - сказав радник глави Офісу президента.

Нагадаємо, що в ніч на 23 січня Міністерство закордонних справ Великобританії опублікувало заяву, в якій сказано, що керівництво Кремля розглядає варіант із встановленням у Києві проросійського уряду на чолі із лідером партії НАШІ Євгеном Мураєвим.

У відомстві також зазначили, що в рамках цього питання спецслужби РФ працюють із низкою чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича. Зокрема, згадуються колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-заступник голови уряду Микола Арбузов, перший заступник прем'єр-міністра Андрій Клюєв та колишній глава РНБО Володимир Сівкович. Більшість із них зараз перебувають у РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Банковій відреагували на дані про переворот 5.00 5 2
Політика / Україна
23.01.2022 892
Еще материалы раздела «Україна»