<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politicoвсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2022 907

Відставки недостатньо: український посол про екс-командувача ВМС Німеччини

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вітає відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха на тлі скандалу через його висловлювання про нібито "російський" Крим. Однак він вважає, що цього недостатньо.

1_germany_mfa_gov_ua__2__650x410_24.01.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву посла в Twitter.

"Хоча Україна і вітає своєчасну відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, цього кроку недостатньо для відновлення повної довіри до німецької політики. Влада Німеччини повинна змінити свій курс щодо Києва", - написав він.

Нагадаємо, 22 січня командувач Військово-Морськими силами Німеччини віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах пішов у відставку.

Таке рішення Шенбах прийняв після скандалу, викликаного його словами про те, що Крим для України вже втрачено і він нібито "ніколи не повернеться" до складу держави. Крім того, він заявляв, що мета Володимира Путіна - відновлення поваги, "якого він, ймовірно, навіть заслуговує".

Оценка материала:

5.00 / 2
Відставки недостатньо: український посол про екс-командувача ВМС Німеччини 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2022 907
Еще материалы раздела «Україна»