НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частинавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.01.2022 474

Колишнього командувача ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбаха внесли до бази «Миротворця»

Колишній командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах, який заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України, потрапив до бази "Миротворця".

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію розміщено на сайті "Миротворець".

"Участь в актах гуманітарної агресії проти України. Участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками", - йдеться у повідомленні.

Причиною внесення до бази "Миротворця" зазначено виступ Кай-Ахім Шенбаха на конференції в Індії, коли він заявив, що "Кримський півострів втрачено", і Україна "ніколи не поверне його, це факт". Також Шенбах наголосив, що не вірить у наміри керівництва Росії захопити інші території України.

Як повідомляв Укрінформ, командувач ВМС Німеччини віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна втратила Кримський півострів, і він ніколи не повернеться до її складу. Він також висловив думку, що Росія є важливою країною, з якою необхідно підтримувати діалог, а Путіна треба поважати.

МЗС України назвало категорично неприйнятними ці висловлювання командувача Військово-морських сил ФРН і затребувало роз'яснень від Берліна, яким чином вони корелюються із послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи.

Увечері 22 січня Шенбах подав у відставку з посади командувача ВМС Німеччини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Колишнього командувача ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбаха внесли до бази «Миротворця» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.01.2022 474
Еще материалы раздела «Суспільство»