<
НОВИНИ ДНЯ: Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стілвсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2022 1048

«Ми готові до бою»: Пристайко нагадує, що війська РФ знаходяться в Україні вже майже 8 років

Російські війська знаходяться на території України вже майже вісім років, тому питання можливого вторгнення не є великою новиною для Києва.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу Sky News сказав посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

«Ми не тільки думаємо про, те що він (Путін – ред.) хоче (вторгнутися в Україну – ред.). Не так вже й багато людей пам’ятають це, але він вже в Україні майже 8 років. Тому в цьому питанні (можливого вторгнення РФ – ред.) немає великої новини для нас», - зазначив він.

За словами Пристайка, нині невідомо, чи буде можливе вторгнення Росії повномасштабним, чи чимось невеликим для того, щоб роздратувати Україну та світ, аби показати свою силу.

«Ми готові до бою», - додав він.

Посол зазначив, що якщо Німеччина не надає Україні озброєння для оборони, то вона може зробити щось інше, аби допомогти Києву, зокрема, заборонити газопровід «Північний потік-2»

«Це те, про що ми їх так багато разів запитуємо (про скасування «Північного потоку-2» -ред.). Наш газопровід дозволяє транзит газу (до Європи – ред.) наскільки вони цього бажають і навіть більше. Тому в цьому («Північному потоку-2» - ред.) немає особливої потреби», - сказав Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, вчора МЗС Великої Британії заявило, що у контексті військової ескалації з боку РФ особливу роль може грати план Кремля привести проросійського політика до влади в Україні. Як потенційного кандидата уряд РФ розглядає колишнього депутата Євгена Мураєва.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ми готові до бою»: Пристайко нагадує, що війська РФ знаходяться в Україні вже майже 8 років 5.00 5 1
Політика / Україна
24.01.2022 1048
Еще материалы раздела «Україна»