<
НОВИНИ ДНЯ: Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканнямвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.01.2022 2799

Лава кейк за 15 хвилин: швидкий і смачний рецепт від телеведучої Марини Кухар

Лава кейк або шоколадний фондан – ефектне тістечко, яке чудово доповнить святковий стіл або романтичну вечерю, а оскільки попереду 14 лютого, день усіх закоханих, тож беремо рецепт від відомої ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Марини Кухар на замітку.

Для приготування шоколадного лава кейку вам знадобиться:

плитка чорного шоколаду (80%)

вершкове масло – 100 гр

цукор – 70 гр

ванільний цукор- 10 гр

борошно – 50 гр

яйця – 3 шт.

«Шоколадний фондан готується за 15 хвилин, а смак, я вас запевняю, не відрізниш від десертів у віденських кав’ярнях. На три порції десерту я використовую формочки діаметром 10 см, але, якщо таких не знайдеться, підійдуть будь-які зручні вам», - розповіла телеведуча.

Спосіб приготування:

На водяній бані розтоплюємо вершкове масло та подрібнений чорний шоколад. Змішуємо та залишаємо охолоджуватись на кілька хвилин.

Збиваємо яйця, цукор та ванілін до однорідної маси.

Додаємо в яєчну масу суміш вершкового масла та чорного шоколаду, ретельно перемішуємо, опісля – додаємо борошно, і знову змішуємо.

Розливаємо по формах, попередньо добре змащених вершковим маслом.

Розігріваємо духовку до температури 200 градусів, і випікаємо наші фондани 6-7 хвилин.

Варто зазначити, що лава кейк має бути рідкий всередині, але зі скоринкою ззовні. Обережно дістаємо з форм на тарілку, щоб не пошкодити. Шоколадні фондани добре смакують з морозивом та ягодами (взимку можна брати заморожені). Крім того, готову суміш можна залишати в морозильній камері, а потім готувати не розморожуючи. Кожна господиня оцінить це, особливо, коли несподівано завітали гості.

Наш запашний і швидкий лава кейк готовий! Радуйте себе і своїх близьких без зайвих зусиль!

Оценка материала:

5.00 / 1
Лава кейк за 15 хвилин: швидкий і смачний рецепт від телеведучої Марини Кухар 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.01.2022 2799
Еще материалы раздела «Суспільство»