<
НОВИНИ ДНЯ: Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологинівсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.01.2022 470

ЄС готує нову фінансову допомогу Україні

Євросоюз виділить Україні новий пакет фінансової допомоги, повідомила у понеділок, 24 січня, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час саміту.

"ЄС підтримує Україну. Ми тверді у своїй рішучості. Я оголошую про новий пакет фінансової допомоги, що складається з екстрених кредитів та грантів, для підтримки України у середньостроковій та довгостроковій перспективі", - заявила вона.

Обсяг фіндопомоги складе 1,2 млрд євро, перший транш на 600 млн євро можуть перерахувати найближчим часом.

Фон дер Ляєн висловила сподівання, що Єврорада та Європарламент схвалять це рішення якнайшвидше.

"Потім ми почнемо швидку виплату першого траншу в розмірі 600 мільйонів євро. Більше того, ми скоро почнемо роботу над другою, довгостроковішою програмою макрофінансової допомоги для підтримки зусиль з модернізації країни. По-друге, цього року Комісія майже подвоїть двосторонню допомогу Україні у вигляді грантів: буде виділено ще 120 млн євро. Ця підтримка зміцнить зусилля України щодо державного будівництва та стійкості", - розповіла голова ЄК.

Вона також повідомила, що ЄК продовжить інвестувати у майбутнє країни "завдяки нашому інвестиційному плану".

"Цей план спрямований на залучення інвестицій у розмірі понад 6 мільярдів євро. Дозвольте мені ще раз прояснити: Україна - вільна та суверенна країна. Вона робить свій власний вибір. ЄС і надалі стоятиме на її боці", - заявила фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн повідомила, що минулого тижня обговорила ситуацію в Україні з президентом Володимиром Зеленським.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС готує нову фінансову допомогу Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.01.2022 470
Еще материалы раздела «Економіка»