НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Росія
25.01.2022 617

Обвал рубля: Російський центробанк призупинив покупку доларів

Обвал російського рубля призвів до того, що Банк Росії змушений був зробити заяву. Словесна інтервенція про припинення купівлі валюти центробанком призвела до того, що курс долара знизився приблизно на 50 копійок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на центробанк РФ.

"Банк Росії прийняв рішення не здійснювати покупку іноземної валюти на внутрішньому ринку в рамках реалізації механізму бюджетного правила з 15:00 мск 24 січня 2022 року", - йдеться в повідомленні.

У Центробанку заявили, що рішення "не здійснювати покупку іноземної валюти на внутрішньому ринку" прийнято з метою "підвищення передбачуваності дій грошової влади і зниження волатильності фінансових ринків".

До заяви ЦБ РФ курс долара піднявся більш ніж на 2% до 79,30 рублів за Долар, після чого впав на 50 копійок.

Крім того, сьогодні на російському ринку спостерігається обвал фондових індексів. Зокрема, валютний індекс РТС впав на 9%, рублевий індекс Мосбіржі знизився на 7,4%.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив падіння викликане "істерикою" західних країн. "На жаль, ми всі бачимо напруженість, читаємо все це. Ця реальність, в якій ми існуємо. Глава нашої держави вживає необхідних заходів, щоб наша безпека була забезпечена. Саме ми стали ініціатором консультацій. Очікуємо, що на цьому тижні отримаємо письмові відповіді на наші пропозиції, які покликані зробити так, щоб ми уникали таких ситуацій напружених", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Обвал рубля: Російський центробанк призупинив покупку доларів 5.00 5 2
Політика / Росія
25.01.2022 617
Еще материалы раздела «Росія»