НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
25.01.2022 826

"Удар Нептуна". У Середземному морі почалися військові навчання НАТО

У понеділок, 24 січня, в Середземному морі почалися військові навчання НАТО "Удар Нептуна-2022". Навчання триватимуть до 4 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАТО.

У навчаннях беруть участь кораблі союзників з командування ударних і допоміжних сил військово-морських сил НАТО і Шостого флоту США.

Під час військових навчань буде розгорнуто американський авіаносець USS Harry S. Truman Carrier разом з його авіаносною ударною групою і авіакрилом.

"Навчання" Удар Нептуна "підкреслює здатність НАТО інтегрувати висококласні Морські можливості авіаносної ударної групи для забезпечення високої оперативної готовності всього Альянсу, а також оборони і захисту всіх союзників", - йдеться в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що вперше з часів Холодної війни повна авіаносна група США переходить під командування НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав цей крок, назвавши його "сильним знаком трансатлантичної єдності".

"НАТО завжди буде робити все необхідне для захисту і оборони всіх союзників", - додав він.

Країни НАТО переводять сили в стан бойової готовності і перекидають додаткові кораблі і винищувачі в країни Східної Європи.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Удар Нептуна". У Середземному морі почалися військові навчання НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
25.01.2022 826
Еще материалы раздела «Світ»