НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2022 2246

Путін усвідомлює, що після перших великих втрат в Україні армія не піде далі – командувач ООС

Президент Росії Володимир Путін сам розуміє, що російські війська не підуть далі після того, як зазнають перших великих втрат в разі вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю The Times заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

«Якщо нашій розвідці вдасться передбачити напрямок головного російського удару (в разі вторгнення – ред.), то після перших великих втрат (росіяни – ред.) далі не підуть. Путін усвідомлює, що після важких втрат його армія може зупинитися сама. У цьому не можна довіряти інтуїції. Йдеться про холодний розрахунок», – сказав він.

За словами Павлюка, в Україні вже створені загони територіальної оборони, а це означає, що буде понад 100 тисяч добровольців, які готові взятися за зброю.

«Навіть зараз людям, які готові воювати, роздають зброю», – додав він.

Командувач ООС також зауважив, що ніхто насправді не розуміє, що російське вторгнення в Україну було б кінцем цінностей і способу існування Європейського Союзу.

«Це було б кінцем європейського проєкту. Якщо Росія отримає країну з потенціалом України, то вона не зупиниться. Далі будуть країни Балтії», – сказав Павлюк.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен переконаний, що проблема російської загрози має стосуватися всього світу, а не України та держав Заходу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Путін усвідомлює, що після перших великих втрат в Україні армія не піде далі – командувач ООС 5.00 5 3
Політика / Україна
25.01.2022 2246
Еще материалы раздела «Україна»