<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.01.2022 495

На Львівщині через стрімке поширення коронавірусу введуть обмеження «червоної» зони

Львівська обласна комісія ТЕБ і НС, через спалах коронавірусу, збирається посилити карантин: перевести на дистанційне навчання всі освітні заклади, крім дитсадків, заборонити розважальні заходи та на 50% обмежити проїзд у громадському транспорті.

Таке рішення анонсував під час прессбрифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 26 січня на Львівщині вступлять в дію нові обмеження. По-перше, це дистанційне навчання у всіх закладах освіти, окрім дошкільної. По-друге, це заборона усіх розважальних масових заходів. А також перевезення осіб в громадському транспорті не більше 50%. Також відбудеться посилення контролю за дотриманням обмежень», - зазначив Чемерис.

Перехід на дистанційне навчання попередньо планується до 4 лютого.

Зі слів директора департаменту, це рішення є вимушеним, але облдержадміністрація мусить вчиняти такі дії, щоб запобігти навантаженням на систему охорони здоров’я. оскільки, при аналізі захворюваності дітей з 11 по 24 січня в 1574 підтверджено діагноз COVID-19. Окрім того, тривожним є той факт, що в області спостерігається динаміка в частині заповнення дитячих ліжок в лікарнях, і вже понад 150 дітей перебувають в COVID-стаціонарах.

Окрім того, зі слів директора департаменту, якщо динаміка захворюваності коронавірусом буде зростати надалі, то з 1 лютого можуть бути введені додаткові обмеження, зокрема буде припинено роботу ресторанів, кафе (лише на винос), спортивних клубів та фітнес-центрів.

Чемерес також наголосив, що прийняти рішення про перехід Львівської області в червону зону може лише державна комісія ТЕБ і НС, а рішення щодо посилення обмежень, для того щоб попередити поширення коронавірусної хвороби, дозволено ухвалювати на обласному рівні. Засідання обласної комісії ТЕБ і НС заплановане на 17:00 25 січня.

24 січня на Львівщині зафіксували 2299 нових випадків COVID-19. Госпіталізували 228 осіб За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 242 791 особа. Померлих – 6163 людини. Одужали від коронавірусної інфекції – 214 189 осіб.

Станом на 25 січня в Україні підтверджено 3 889 488 випадків COVID-19, з них за останню добу – 19 118.

Як повідомляв Укрінформ, з 17 січня Львівська область знаходиться в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Львівщині через стрімке поширення коронавірусу введуть обмеження «червоної» зони 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.01.2022 495
Еще материалы раздела «Суспільство»