<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
27.01.2022 467

Президент Румунії заявив про готовність збільшити присутність НАТО на території країни

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що Румунія готова збільшити присутність військового контингенту НАТО на своїй території. При цьому він підкреслив, що у Румунії та України 600 км спільного кордону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на G4.

"Ми готові прийняти посилену присутність союзників на нашій території", - сказав президент, який підкреслив необхідність солідарності в рамках НАТО і ЄС.

Він також додав, що нарощування сил Росії в Чорноморському регіоні впливає на безпеку.

"Масове нарощування Росією військової присутності в Чорноморському регіоні впливає на міжнародну безпеку. Ці дії Росії підвищують ймовірність застосування сили проти України", - заявив Йоханніс.

Глава держави закликав румунів не боятися можливої війни.

"Румунія, як член НАТО, користується всіма гарантіями безпеки. Я запевняю румунських громадян, що ми разом з нашими союзниками готові обговорювати, вирішувати і здійснювати найкращі заходи для нашої безпеки, для безпеки всіх", - заявив Йоханніс.

Оценка материала:

5.00 / 2
Президент Румунії заявив про готовність збільшити присутність НАТО на території країни 5.00 5 2
Політика / Європа
27.01.2022 467
Еще материалы раздела «Європа»