<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2022 516

Литва передасть українським військовим портативні тепловізори

Уряд Литви прийняв рішення передати українським військовим 24 портативних тепловізорів. В цей час ці прилади знаходяться в Збройних силах країни.

Про це повідомляє РБК-Україна посиланням на LRT.

Рішення про передачу тепловізорів передбачено в проєкті постанови, підготовленому Міністерством оборони Литви. Залишкова вартість 24 приладів становить понад 342 тисячі євро.

У постанові уряд передбачається, що передані Збройним силам тепловізори будуть закріплені за Силами спеціальних операцій і використовуватися тільки для забезпечення безпеки українських військових і структур ЗСУ. Крім того, прилади можна застосовувати в заходах за регіональними і колективними договорами і заходах відповідно до Статуту Організації Об'єднаних Націй.

При цьому ВСУ і підпорядковані їм підрозділи не мають права змінювати мету використання приладів або передавати їх третій стороні без попередньої письмової згоди.

Тепловізори будуть передані Україні безплатно. Також передбачається, що витрати з їх транспортування покриють Збройні сили Литви.

Оценка материала:

5.00 / 1
Литва передасть українським військовим портативні тепловізори 5.00 5 1
Політика / Україна
27.01.2022 516
Еще материалы раздела «Україна»