<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2022 814

В Україні почалися випробування нового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун" на шасі Tatra

Нова пускова установка ракетного комплексу "Нептун" розроблена КБ "Луч" спільно з корпорацією "Укріннмаш". Зимові випробування пускової установки комплексу берегової охорони "Нептун" стартували на одному з полігонів.

Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Defense Express.

Зимова експлуатація повинна виявити готовність нового ракетного комплексу до швидкого запуску в умовах сильних морозів. Випробування проходять при температурі -10...-15 градусів за Цельсієм.

Комплекс змонтовано на повнопривідних шасі Tatra T 815, які були закуплені в Чехії. Компонування та монтаж пускової установки проводилися силами корпорації "УкрІннМаш".

До складу дивізіону ракетного комплексу входить 19 спецмашин (по шість пускових, транспортно-заряджаючих і транспортних машин і один рухомий командний пункт РКП-360). Вогнева міць одного дивізіону складається з 72 крилатих ракет Р-360.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні почалися випробування нового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун" на шасі Tatra 5.00 5 2
Політика / Україна
27.01.2022 814
Еще материалы раздела «Україна»