НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
27.01.2022 560

Метро буде головним бомбосховищем Києва у разі вторгнення РФ – Кличко

Київський міський голова Віталій Кличко заявив про «чіткий план» дій у столичної влади на випадок російського вторгнення.

Про це він сказав в ефірі «Утро» на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода за участю «Голосу Америки», передає Укрінформ.

«У Києві напрацьовано чіткий план, надана інформація щодо бомбосховищ, які розташовані поблизу певних об’єктів. Ключовим бомбосховищем у Києві також визначено Київський метрополітен, який, не дай Боже, у випадку часу «Ч», буде готовий прийняти людей, які зможуть сховатися під час можливого нападу. У випадку надзвичайної ситуації, у нас є сирени, які сповіщатимуть про загрозу. В такому випадку знадобляться всі засоби комунікації – телебачення, радіо, які надаватимуть інформацію про дії», – розповів Кличко.

Він висловив сподівання, що такі захисні заходи не знадобляться і що вторгнення не відбудеться.

«Ми всі тримаємо кулаки, сподіваємось, що це питання буде вирішене на політичному рівні, надіємось на наших дипломатів і глибоко сподіваємось, що те, про що говорять, про можливі воєнні дії, це був би жахливий сценарій. Тому сподіваємось, що буде віднайдено шлях у жодному разі не дійти до такої екстремальної ситуації», – сказав столичний мер.

Як повідомлялося, Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко зібрав на 28 січня засідання правління АМУ, на якому обговорять заходи з організації територіальної оборони кожної області, міста та містечка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Метро буде головним бомбосховищем Києва у разі вторгнення РФ – Кличко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
27.01.2022 560
Еще материалы раздела «Столиця»