<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Політика
Світ
27.01.2022 653

Опозиція Канади закликає Трюдо негайно надати Україні летальну зброю

Канадська парламентська опозиція вимагає від уряду негайно надати Україні оборонну зброю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив тіньовий міністр закордонних справ й депутат від Консервативної партії Канади Майкл Чонг.

“Уряди США, Великої Британії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Чехії та інших країн вже надали Україні оборонну зброю, а прем’єр-міністр Трюдо - ні. Тому канадські консерватори знову закликають прем’єр-міністра Трюдо негайно надати Україні летальну оборонну зброю, зокрема ту, що мала надійти курдським силам оборони”, - сказав Чонг.

Він також закликав Трюдо “негайно ухвалити рішення про продовження й розширення операції UNIFIER, а також відновити передачу зображень RADARSAT й використання санкцій Магнітського проти відповідальних за агресію в Україні росіян”.

“Зі збільшенням кількості ознак потенційного російського вторгнення до України, час прем’єр-міністру Трюдо припинити вагатися. Україна прямо каже уряду Трюдо, чого потребує для самооборони: летальної оборонної зброї”, - наголосив політик.

Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира - у Яворові. Мандат чинної місії UNIFIER збігає у березні. Якщо до того часу його не буде продовжено, канадські військові залишать територію України.

RADARSAT - канадський супутник дистанційного зондування Землі. Угоду про обмін розвідувальними даними між оборонними відомства України та Канади було укладено на початку 2015 року, однак незабаром після приходу до влади прем'єр-міністр Джастін Трюдо призупинив її дію, посилаючись на нестачу коштів і проблеми з ліцензуванням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Опозиція Канади закликає Трюдо негайно надати Україні летальну зброю 5.00 5 1
Політика / Світ
27.01.2022 653
Еще материалы раздела «Світ»