<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Політика
Європа
27.01.2022 519

Німеччина підтвердила, що готова до санкцій проти "Північного потоку-2" в разі вторгнення в Україну

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що в разі нової агресії Росії проти України ФРН підтримає санкції проти газопроводу "Північний потік-2".

Відповідну заяву, зроблену під час дебатів у Бундестазі щодо України, цитує FAZ.

"На випадок нової агресії мається широкий спектр відповідей, зокрема "Північний потік-2", – заявила вона.

Бербок підкреслила, що Німеччина прагне діалогу, бо "хто говорить – той не стріляє".

"Складно не бачити загрози, коли сотні тисяч солдатів із танками і зброєю накопичились біля кордону України з незрозумілої причини", – зазначила міністр.

Вона також виступила проти російських "гарантій безпеки", які є несумісними з європейським порядком безпеки.

Міністр також заявила, що рішення про доставку в Украні 5000 касок було ухвалено на запит української сторони. Вона додала, що Німеччина також ремонтує захисний бункер на Одещині та навчає Збройні сили України. Водночас постачати озброєння Німеччина не збирається і далі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина підтвердила, що готова до санкцій проти "Північного потоку-2" в разі вторгнення в Україну 5.00 5 1
Політика / Європа
27.01.2022 519
Еще материалы раздела «Європа»