<
НОВИНИ ДНЯ: Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Політика
Світ
28.01.2022 449

"Ласкаво просимо у життя". Данія перша серед країн ЄС знімає всі карантинні обмеження

Нові правила у країні почнуть діяти від 1 лютого 2022 року

photo_1513622118278_bc041b3c13ed_650x410_28.01.22

Уряд Данії заявив про зняття практично всіх карантинних обмежень, всупереч тому, що кількість заражених новим штамом "Омікрон" у Європі зростає, повідомляє NDTV.com.

Уточнюється, що нові правила почнуть діяти від 1 лютого 2022 року.

"Ми прощаємося з обмеженнями та ласкаво просимо в життя, яке ми його знали до коронавірусу", — заявила прем'єр-міністр Метте Фредеріксен під час пресконференції в середу.

Згідно з опитуванням бюро AFP, Данія стане першою країною Європейського союзу, яка зніме внутрішні обмеження, попри хвилю поширення штаму "Омікрон".

За словами Фредеріксена, успішна програма вакцинації виявилася "суперзброєю". "Це дало нам надійний захист від інфекції, що триває. Ось чому уряд вирішив, що коронавірус більше не слід вважати небезпечним захворюванням для суспільства".

Це де-факто означає скасовування всіх внутрішніх обмежень, включаючи використання перепусток для вакцинації, обов'язкове носіння масок, раннє закриття барів і ресторанів, пише видання.

Втім, у Данії все ж таки мають намір зберегти деякі прикордонні заходи ще на чотири тижні, включаючи тести та/або карантин залежно від статусу імунітету мандрівників. Про те, які правила карантину все ж таки діятимуть, в уряді поки що не уточнили.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ласкаво просимо у життя". Данія перша серед країн ЄС знімає всі карантинні обмеження 5.00 5 1
Політика / Світ
28.01.2022 449
Еще материалы раздела «Світ»