<
НОВИНИ ДНЯ: У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихіднівсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2022 695

Зеленський дав оцінку зустрічі Єрмака у Парижі

Президент Володимир Зеленський позитивно оцінює факт зустрічі політичних радників лідерів нормандської четвірки, що відбулася напередодні у Парижі. Україну на ній представляв голова Офісу президента Андрій Єрмак.

В ОП зазначили, що переговори тривали понад вісім годин, були змістовними та дозволяють визначити можливість досягнення рішень, необхідних для миру.

Також відзначається конструктивний характер зустрічі та намір продовжити переговори за два тижні у Берліні.

"Для нашої держави перший пріоритет на сьогоднішній день - це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантованим, надійним, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки", - сказав Зеленський.

Зазначається, що під час зустрічі було детально обговорено існуючі розбіжності сторін у трактуванні Мінських угод. Також було зазначено, що дотримання режиму припинення вогню не повинно залежати від будь-яких розбіжностей у трактуванні.

"Обов'язковим елементом руху до чесного та стабільного миру для Донбасу через виконання Мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи Нормандського формату та на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом", - сказано у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський дав оцінку зустрічі Єрмака у Парижі 5.00 5 1
Політика / Україна
27.01.2022 695
Еще материалы раздела «Україна»