<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2022 498

Суд виніс вироки за знищення літака ЗСУ у Луганську

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким до довічного позбавлення волі було засуджено колишнього ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та ще двох лідерів сепаратистів "ЛНР".

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у четвер, 27 січня.

"До довічного позбавлення волі засуджено колишнього керівника терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького, заступника командира незаконного збройного формування "Батальйон Зоря" Андрія Патрушева і командира незаконного збройного формування Вітязь Олексія Гурєєва. Вони засуджені за вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 258 КК України)", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фігуранти справи влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних переносним зенітно-ракетним комплексом. 14 червня 2014 року вони збили військово-транспортний літак Іл-76 під час заходу на посадку в аеропорт Луганська, на борту якого перебували 49 військовослужбовців ЗСУ. Усі вони загинули.

Вказано, що СБУ працює над тим, щоб виконати рішення суду, затримати обвинувачених та етапувати для відбування покарання.

Нагадаємо, у 2017 році прокуратура направила до суду кримінальне провадження щодо Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака ІЛ-76.

За цим фактом судили також генерал-майора Віктора Назарова, який на момент трагедії був начальником штабу АТО. Його звинуватили у недбалому ставленні до служби, скоєної у бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків. У березні 2017 року Назарова засудили до 7 років позбавлення волі. У травні 2021 року Касаційний кримінальний суд Верховного суду виправдав генерала.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд виніс вироки за знищення літака ЗСУ у Луганську 5.00 5 1
Політика / Україна
27.01.2022 498
Еще материалы раздела «Україна»