НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2022 666

Добровольцям тероборони дозволили застосовувати стрілецьку зброю - Рада ухвалила закон

Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо національного спротиву та дозволила добровольчим формуванням тергромад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

630_360_1640949592-166_28.01.22

За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати під час виконання завдань територіальної оборони особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України», - йдеться у тексті поправок.

Як зазначили народні депутати під час обговорення, серед найбільш суттєвих змін, які наразі внесені до закону – чітко виписані повноваження Сил спеціальних операцій, які керуватимуть Рухом опору, та надання добровольцям права використовувати стрілецьку табельну зброю, а в разі потреби за наказом Головнокомандувача ЗСУ й інше озброєння.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки та ведення національного спротиву” був поданий на розгляд Верховної Ради 9 листопада 2021 року та прийнятий за основу 16 грудня зі скороченим строком підготовки до другого читання.

На етапі доопрацювання до другого читання профільним комітетом загалом було опрацьовано 57 поправок до закону, більшість з яких були враховані.

Оценка материала:

5.00 / 1
Добровольцям тероборони дозволили застосовувати стрілецьку зброю - Рада ухвалила закон 5.00 5 1
Політика / Україна
28.01.2022 666
Еще материалы раздела «Україна»