НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2022 686

Берлін готує відповідь Таллінну про гаубиці для України – посол ФРН

Посол ФРН у Таллінні Крістіане Хохманн заявила, що рішення Німеччини, чи зможе Естонія допомогти Україні, поставивши їй закуплені у Фінляндії 122-міліметрові гаубиці німецького виробництва, буде прийнято «протягом кількох днів або тижнів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення Естонії.

«Берлін наразі опрацьовує цей запит, але, у зв'язку з тим, що у нас жорсткий підхід до політики в галузі озброєнь, він все ще в роботі, оскільки має пройти через кілька інстанцій», - сказала Хохманн у телеінтерв'ю.

Доки процес погоджень ще триває, посол ФРН відмовилася припускати, якою буде остаточна відповідь. «Можу сказати, що відповідь надійде протягом кількох днів або тижнів, а не місяців», - додала Хохманн.

Нагадаємо, гаубиці, які Естонія має намір передати Україні, спочатку належали НДР. Потім вони перейшли у власність ФРН, а у 1990-ті їх купила Фінляндія.

Естонія закупила у Фінляндії 122-міліметрові гармати в 2009 році. Тоді вартість 42 гаубиць і необхідних боєприпасів до них становила 31 мільйон естонських крон. Подібну зброю використовують десятки країн, у тому числі Україна, у якої на озброєнні, за різними даними, близько 150 гаубиць.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Литва виділить Україні ПЗРК Stinger та портативні тепловізори. Латвія передасть ЗСУ Stinger, а також індивідуальне армійське екіпірування та сухпайки. Естонія – протитанкові ракети Javelin. Ця допомога надається після схвалення Урядом США передачі обладнання, виробленого США, до третьої країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Берлін готує відповідь Таллінну про гаубиці для України – посол ФРН 5.00 5 2
Політика / Україна
28.01.2022 686
Еще материалы раздела «Україна»