<
НОВИНИ ДНЯ: З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Timesвсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2022 1398

США і Україна спростували дані ЗМІ про напад РФ

Американський телеканал CNN розповсюдив інформацію про те, що під час вчорашньої розмови президент США Джо Байден заявив українському колегі Володимиру Зеленському про практично неминуче вторгнення Росії в Україну.

Канал стверджує, що українське джерело розповіло про те, що розмова президентів була тривалою і відвертою, але проходила "не дуже гладко".

За його словами, Байден заявив, що вторгнення РФ має відбутися у лютому, коли замерзне земля. У відповідь Зеленський нібито закликав Байдена бути м'якшим у висловлюваннях, щоб не розпалювати паніку. За твердженням каналу, він наполягав, що загроза від Росії є "небезпечною, але не однозначною" і немає впевненості, що напад буде.

Також CNN повідомляє, що Байден нібито говорив, що США не передадуть значно більше військової допомоги.

Дані заяви ЗМІ спростували у Білому домі та Раді нацбезпеки США. Там заявили, що Байден сказав про наявність ймовірності вторгнення Росії у лютому.

"Він говорив про це публічно, і ми попереджали про це протягом кількох місяців. Повідомлення про щось більше або відмінне від цього повністю помилкові", - прокоментувала прес-секретар ради Емілі Хорн.

Своєю чергоюу, прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров також заперечує інформацію ЗМІ.

"У соціальних мережах з'явилася інформація про зміст переговорів президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена з посиланням на нібито офіційного представника України. Ці повідомлення абсолютно не відповідають дійсності", - написав він у Facebook.

Він додав, що коректна інформація міститься лише в офіційних релізах.

Оценка материала:

5.00 / 2
США і Україна спростували дані ЗМІ про напад РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
28.01.2022 1398
Еще материалы раздела «Україна»