<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
29.01.2022 702

Австралія виділить $700 мільйонів для порятунку Великого Бар'єрного рифу

Австралія виділить 700 млн доларів США протягом дев'яти років на поліпшення стану Великого Бар'єрного рифу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що 64 тисячі робочих місць залежать від цього рифу. "Тому його (риф – ред.) стан пов'язаний з економічною стабільністю регіону", - сказав він.

Зокрема, Австралія фінансуватиме проєкт щодо зменшення ерозії та кількості забруднюючих речовин, що потрапляють у море, а також інші природоохоронні заходи, такі як боротьба з незаконним рибальством та морськими зірками, що поїдають корали.

Заява зроблена за декілька днів до того, як Австралія має поінформувати ЮНЕСКО про плани збереження Великого Бар'єрного рифу.

Вчені вітали цей крок уряду, але попередили, що це не виправить головну загрозу для коралів – зміну клімату.

Великий Бар'єрний риф, що тягнеться на 2,3 тисячі кілометрів уздовж північно-східного узбережжя Австралії, внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО у 1981 році. Після того як у 2017 році ЮНЕСКО вперше порушила питання про загрозу для цього об'єкта, Австралія зобов'язалася виділити 2,2 мільярда доларів на покращення "здоров'я" рифу.

За останні 5 років риф втратив значну частину коралів. Вчені стверджують, що головною причиною цього є підвищення температури води внаслідок глобального потепління, яке значною мірою спричинене використанням викопного палива.

Оценка материала:

5.00 / 2
Австралія виділить $700 мільйонів для порятунку Великого Бар'єрного рифу 5.00 5 2
Політика / Світ
29.01.2022 702
Еще материалы раздела «Світ»