НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Світ
29.01.2022 536

Санкції США проти РФ включають банки та держборг, але не SWIFT – ЗМІ

План санкцій США проти Росії на випадок подальшого вторгнення в Україну включає кілька найбільших російських банків, санкції щодо держборгу РФ та експортний контроль у ключових секторах, проте санкції щодо експорту нафти та газу або відключення Росії від SWIFT поки не обговорюється.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Wall Street Journal

Потенційні цілі включають кілька найбільших російських державних банків, таких як ВТБ банк, заборона на будь-яку торгівлю новими випусками російського державного боргу і застосування експортного контролю в ключових секторах, таких як передова мікроелектроніка, йдеться у матеріалі.

При цьому видання зазначає, що остаточного рішення щодо можливих санкцій ще не ухвалено.

"На даний момент не обговорюються санкції щодо експорту нафти та природного газу або відключення Росії від SWIFT", - сказав WSJ один із чиновників.

Представники адміністрації заявили WSJ , що санкції значно перевищать інші дії, вжиті проти Росії в останні роки.

"Ми починатимемо високо і залишаємося на високому рівні, і максимізуємо біль для Кремля", — сказав один чиновник.

Згідно з повідомленнями, серед компаній, які, ймовірно, постраждають від санкцій, є підтримувані державою ВТБ Банк, Газпромбанк і Сбербанк, останній з яких володіє 30% чистих активів у фінансовій системі Росії. При цьому Wall Street Journal також повідомив, що Сбербанк може не постраждати в першому раунді санкцій.

Повідомляється, що США також розглядають можливість заборони торгівлі, пов’язаної з російським суверенним боргом, і контролю над експортом до країни різних товарів, включаючи мікроелектроніку.

"Якщо ми збираємося змінити розрахунки Путіна, ми повинні бути готові разом накласти серйозні покарання", — сказав чиновник і пообіцяв, що будь-які санкції "завдадуть серйозного і негайного удару по Росії і з часом призведуть до того, що її економіка стане ще більш крихкою".

Оценка материала:

5.00 / 1
Санкції США проти РФ включають банки та держборг, але не SWIFT – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
29.01.2022 536
Еще материалы раздела «Світ»